• Facebook'da Paylaş!
  • Tweetle!
  • Rss Feed

Sohbet Odalarına Giriş
rumuz
sifre

sohbet
sohbet

PROFITEROL YAPIMI

20 Mart 2017
Yazar: admin

Profiterol tarifi için malzemeler
Şu hamuru için

250 ml su
110 g tereyağı
Bir tutam tuz
175 g un
4-5 yumurta
Kreması için

2 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
250 g haşlanmış kestane
2 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için

100 ml krema
200 g bitter çikolata
Profiterol hazırlanışı
Şu hamuru için; su, tereyağı ve tuzu bir tencerede kaynatın. Tereyağı tamamen eriyince unu ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma yumurtaları tek tek ilave edip bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
Hamur kıvam almaya başlayınca bir sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük toplar halinde aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dakika pişirin.
Kreması için; süt, toz şeker, yumurta sarıları ve mısır nişastasını bir sos tenceresine alın. Bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın ve kestaneleri ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Tereyağını ekleyin ve yağ tamamen eriyene kadar karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Ilınan kremayı bir sıkma torbasına doldurun. Profiterol toplarını ortadan hafif kesip arasına kremadan sıkın ve bir servis tabağına alın.
Çikolata sosu; için kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. Küçük parçalara böldüğünüz bitter çikolatayı ilave edip çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Çikolata sosunu profiterol toplarının üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsunn…

Benzer Yazılar
Yorumlar


magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin haber
sohbet sohbet odaları sohbet sohbet odaları güzel sözler zurna mirc zurna sohbet